Βραβεία & Διακρίσεις

Βραβεία Αριστείας από την Κοσμητεία Σχολών Υγείας Α.Π.Θ.

 • Βραβείο Αριστείας έτους 2020 Σχολής Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ. στην ιατρό Γκαλιαγκούση Ευγενία, Επ. Καθηγήτρια Παθολογίας. Γ’Παθολογική Κλινική, για την απήχηση (impact factor) των περιοδικών στα οποία δημοσιεύτηκαν εργασίες της  
 • Βραβείο Αριστείας έτους 2019 Σχολής Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ. στην ιατρό Γκαλιαγκούση Ευγενία, Επ. Καθηγήτρια Παθολογίας. Γ’ Παθολογική Κλινική, για την απήχηση (impact factor) των περιοδικών στα οποία δημοσιεύτηκαν εργασίες της
 • Βραβείο Αριστείας έτους 2019 Σχολής Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ., για την απόσπαση βραβείου καλύτερης Προφορικής Ανακοίνωσης στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κυτταρομετρίας, Μάιος 2018
 • Βραβείο Αριστείας έτους 2019 Σχολής Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ., για το βραβείο καλύτερης αναρτημένης ανακοίνωσης στο Διεθνές Συνέδριο Artery-Association for Research into Arterial Structure and Physiology, Guimaraes-Πορτογαλία, Οκτώβριος 2018
 • Βραβείο Αριστείας έτους 2019 Σχολής Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ., για την απόσπαση βραβείου καλύτερης προφορικής ανακοίνωσης από την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης και την Οργανωτική Επιτροπή στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπέρτασης, Αθήνα, Μάρτιος 2018. 
 • Βραβείο Αριστείας έτους 2019 Σχολής Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ., για την απόσπαση βραβείου με χρηματικό έπαθλο στο 32ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη

Βραβεύσεις Εργασιών

Συνολικά 14 διακρίσεις εργασιών σε 10 προφορικές και 4 αναρτημένες ανακοινώσεις:

 • Βραβείο καλύτερης προφορικής ανακοίνωσης με χρηματικό έπαθλο στο 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη, για την εργασία με τίτλο “Μελέτη του κιρκάδιου ρυθμού αρτηριακής πίεσης σε ασθενείς με πρόσφατη διάγνωση σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2” (2019).
 • Βραβείο καλύτερης προφορικής ανακοίνωσης με χρηματικό έπαθλο από την Ελληνική εταιρεία μελέτης και εκπαίδευσης για το σακχαρώδη διαβήτη, 32ο Πανελλήνιο Ετήσιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, για την εργασία: “Μελέτη των μικροσωματιδίων στην εκτίμηση του θρομβωτικού μικροπεριβάλλοντος ασθενών με πρόσφατη διάγνωση σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2” (2018).
 • Βραβείο καλύτερης αναρτημένης ανακοίνωσης από την 1 βραβείο από την Εταιρεία μελέτης δομής και φυσιολογίας αρτηριών “Artery”, για την εργασία “Μειωμένη εγκεφαλική οξυγόνωση κατά την άσκηση σε νεοδιαγνωσμένους ασθενείς με υπέρταση: συσχέτιση με δείκτες μακροκυκλοφορίας και αορτικής σκληρίας” (2018).
 • Βραβείο καλύτερης προφορικής ανακοίνωσης από την Ελληνική Εταιρεία Κυτταρομετρίας, στο 10o Πανελλήνιο Συνέδριο Κυτταρομετρίας για την εργασία: “Κυκλοφορούντα ενδοθηλιακά και αιμοπεταλιακά μικροσωματίδια στην περιφέρεια και τη στεφανιαία κυκλοφορία σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο” (2018).
 • Βραβείο προφορικής ανακοίνωσης από την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης για την εργασία: “Αξιολόγηση αγγειακής ερήμωσης των τριχοειδών δέρματος σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα: συσχέτιση με δείκτες φλεγμονής και μακροκυκλοφορίας” (2018).
 • 1ο βραβείο προφορικής ανακοίνωσης από την Ελληνική Εταιρεία Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης στο 6ο Συνέδριο Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης για την εργασία: “Μειωμένη εγκεφαλική οξυγόνωση κατά την άσκηση σε ασθενείς με συγκεκαλυμμένη και αληθή υπέρταση” (2016).
 • 1ο βραβείο αναρτημένης ανακοίνωσης από την Ελληνική Εταιρεία Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης στο 6ο Συνέδριο Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης για την εργασία: “Καρδιαγγειακές αποκρίσεις κατά την ισομετρική άσκηση χειρολαβής σε ασθενείς με συγκεκαλυμμένη υπέρταση: Συσχετίσεις με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου” (2016).
 • 1ο βραβείο προφορικής ανακοίνωσης από την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης, στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρτηριακής Υπέρτασης για την εργασία: “Επιπολασμός υποκλινικών δεικτών μικρο- και μακροαγγειοπάθειας στους διαφορετικούς φαινότυπους της αρτηριακής υπέρτασης και συσχέτιση με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο” (2015).
 • 1ο βραβείο αναρτημένης ανακοίνωσης, “Alberto Ferrari” Poster Award in Hemodynamics Session, από την European Society of Hypertension, στο 24th European Meeting on Hypertension για την εργασία: “Phenotyping the retinal microcirculation by use of impedance cardiography: association between early retinal alterations and hemodynamic profile” (2014).
 • Certificate of distinction από τη Medical Olympicus Association στην 2nd International Medical Olympiad για την εργασία: “Early and global estimation of microvascular target organ damage in hypertension by use of innovative software” (2013).
 • 1st prize in hypertension από τη Medical Olympicus Association στην 2nd International Medical Olympiad για την εργασία: “Cardiotrophin-1: a novel biomarker in essential hypertension” (2013).
 • 1ο βραβείο προφορικής ανακοίνωσης από την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης, στο 14o Πανελλήνιο Συνέδριο Αρτηριακής Υπέρτασης για την εργασία: “Δείκτες αιμοπεταλιακής ενεργοποίησης κατά την οξεία έντονη άσκηση σε νεοδιαγνωσμένους ασθενείς με ιδιοπαθή αρτηριακή υπέρταση” (2013).
 • 1ο βραβείο αναρτημένης ανακοίνωσης, “Alberto Ferrari” Poster Award in Small vessels session από την European Society of Hypertension, στο 22nd Scientific Meeting of the European Society of Hypertension για την εργασία: “Retinopathy in different hypertension phenotypes, another example of target organ damage in masked hypertensives” (2012).
 • 1ο βραβείο αναρτημένης ανακοίνωσης, “Alberto Ferrari” Poster Award in Diabetes session από την European Society of Hypertension, στο 22nd Scientific Meeting of the European Society of Hypertension για την εργασία: “The impact of hypertension on the association between diabetes mellitus and sexual dysfunction” (2012).

Προσωπικές Υποτροφίες

1. Υποτροφία εξωτερικού από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφίων για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής (PhD) (2003).

2. Μεταδιδακτορική υποτροφία απο Guy’s and St Thomas’ Charity (2008).

3. Μεταδιδακτορική υποτροφία απο το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (2008).

Διευθυνση ιατρειου

Τσιμισκή 59 (7ος όροφος)
Τ.Κ.: 54 622
Θεσσαλονίκη

Τηλεφωνο & Email

2310 244 478 (ιατρείο)
6970 103 512 (κινητό)

info@ipertasi.gr