Κλινικό Έργο της Ιατρού

Η ιατρός Ευγενία Γκαλιαγκούση ασκεί πλήρες και καθημερινό κλινικό έργο στην Γ΄Παθολογική Κλινική του ΑΠΘ στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Επίσης είναι υπεύθυνη του Εξωτερικού Ιατρείου Ιδιοπαθούς και Δευτεροπαθούς Υπέρτασης της Γ’ Παθολογικής Κλινικής του ΑΠΘ ως Ειδικός Κλινικός Υπερτασιολόγος (Hypertension Specialist) πιστοποιημένη από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Υπέρτασης. Το ιατρείο αποτελεί κέντρο αναφοράς περιστατικών ανθεκτικής υπέρτασης και διερεύνησης δευτεροπαθών μορφών υπέρτασης και σε αυτό εξειδικεύονται νέοι ιατροί πολλαπλών ειδικοτήτων (γενικοί ιατροί, παθολόγοι, νεφρολόγοι). Επιπλέον, από τον Ιούνιο του 2020 είναι υπεύθυνη του Κέντρου Αριστείας για την Υπέρταση πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Υπέρτασης. H ιατρός ασχολείται από 20ετίας με:

  • Την διερεύνηση και αντιμετώπιση της ιδιοπαθούς ΑΥ και των επιπλοκών της.
  • Με την διάγνωση και αντιμετώπιση μορφών δευτεροπαθούς υπέρτασης και πιο συγκεκριμένα του πρωτοπαθούς αλδοστερονισμού, του φαιχρωμοκυττώματος και της νεφραγγειακής υπέρτασης.
  • Με τη διερεύνηση των επινεφριδικών νοσημάτων που προκαλούν υπέρταση και με τη διαγνωστική προσέγγιση όζων των επινεφριδίων που ανευρίσκονται τυχαία (τυχαιώματα) σε απεικονιστικές εξετάσεις και αποτελούν ένα συχνό διαγνωστικό πρόβλημα. Η διερεύνηση των τυχαιωμάτων περιλαμβάνει τον απαραίτητο έλεγχο για πιθανή παραγωγή ορμονών και την ετήσια παρακολούθησή τους για τυχόν αύξηση στο μέγεθος ή αλλαγή της ορμονικής ενεργότητας.
  • Με την αντιμετώπιση και παρακολούθηση είτε της χρόνιας είτε της πρωτοεμφανιζόμενης υπέρτασης κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Με την αντιμετώπιση της υπέρτασης η οποία εμφανίζεται πρώιμα σε ασθενείς με ρευματολογικά νοσήματα που διατρέχουν αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα καθώς και σε ασθενείς που λαμβάνουν εξειδικευμένες θεραπείες (πχ χημειοθεραπευτικά ή ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα) οι οποίες έχουν σαν επιπλοκή την εμφάνιση υπέρτασης.

Διευθυνση ιατρειου

Τσιμισκή 59 (7ος όροφος)
Τ.Κ.: 54 622
Θεσσαλονίκη

Τηλεφωνο & Email

2310 244 478 (ιατρείο)
6970 103 512 (κινητό)

info@ipertasi.gr