Σύντομο Βιογραφικό

Δρ. Eυγενία Μ. Γκαλιαγκούση - Ιδιωτικό ιατρείο - Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας – Υπέρτασης Α.Π.Θ.

Η ιατρός Ευγενία Μ. Γκαλιαγκούση είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας-Υπέρτασης στην Γ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ με βαθμό «Λίαν καλώς»  και έλαβε την ειδικότητα της Παθολογίας τον Δεκέμβριο του 2002. Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του King’s College of London όπου διετέλεσε την διδακτορική της διατριβή με θέμα το ρόλο του μονοξειδίου του αζώτου στην παθογένεια της  αρτηριακής υπέρτασης.

Η μετεκπαίδευσή της στην ΑΥ ξεκίνησε από το Εργαστήριο Υπέρτασης της Β’ Προπ. Παθ. Κλινικής του ΑΠΘ ως επιστημονικός συνεργάτης και συνεχίστηκε στο τμήμα Κλινικής Φαρμακολογίας και Καρδιαγγειακών Παθήσεων των νοσοκομείων Guys’ and St’ Thomas’, της Ιατρικής Σχολής του King’s College of London. ‘Ελαβε δύο μεταδιδακτορικές υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και από το UK Guy’s and St Thomas’ Charity το 2008.

Το ερευνητικό έργο της ιατρού αφορά  στους παθογενετικούς μηχανισμούς εμφάνισης της αρτηριακής υπέρτασης και πρόκλησης βλάβης στα όργανα στόχους  από την υπέρταση. Επίσης μελετά την παθογένεια και αντιμετώπιση του αυξημένου καρδιαγγειακού κινδύνου που εμφανίζουν ασθενείς με ΑΥ και άλλα συνοδά καρδιαγγειακά νοσήματα.

Είναι υπεύθυνη εξωτερικού ιατρείου  ιδιοπαθούς και δευτεροπαθούς Υπέρτασης της Γ’ Παθολογικής Κλινικής του ΑΠΘ και  κλινικός ειδικός υπερτασιολόγος (ESH Certified Clinical Hypertension Specialist) πιστοποιημένη από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Υπέρτασης. Επιπλέον, από τον Ιούνιο του 2020 είναι υπεύθυνη  Κέντρου Αριστείας για την Υπέρταση πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Υπέρτασης.

Ασχολείται ιδιαίτερα με τις  δευτεροπαθείς μορφές υπέρτασης και πιο συγκεκριμένα με την διάγνωση και αντιμετώπιση πρωτοπαθούς αλδοστερονισμού, φαιχρωμοκυττωμάτων και νεφραγγειακής υπέρτασης και με την διευρεύνηση της ορμονικής ενεργότητας και την μακροχρόνια παρακολούθηση των όζων των επινεφριδίων (τυχαιωμάτων). Επίσης παρακολουθεί  ασθενείς με υπέρταση εγκυμοσύνης.

Η ιατρός έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία από πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις για την ερευνητική της δραστηριότητα και ετησίως βραβεύεται από την Κοσμητεία των Σχολών Υγείας του ΑΠΘ για την ακαδημαική της δραστηριότητα.

Έχει 126 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά δημοσιευμένα στο Pubmed με συνολικό δείκτη απήχησης [Τotal Impact Factor (IF)] : 587 και H-index 25.

Διευθυνση ιατρειου

Τσιμισκή 59 (7ος όροφος)
Τ.Κ.: 54 622
Θεσσαλονίκη

Τηλεφωνο & Email

2310 244 478 (ιατρείο)
6970 103 512 (κινητό)

info@ipertasi.gr